۱۳۸۸ دی ۱۲, شنبه

بحران کنونی کشور با تدبیر و دور اندیشی حل می شود نه با احساسات

مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به شرایط خاص و بحرانی کشور گفت: همه می دانند که بعد از انقلاب هیچ شرایطی تا این حد بحرانی در کشور وجود نداشته است.
از آنجائیکه همه ما ایرانی هستیم، سرنوشت ما به ایران که وطن و خانه ماست، بستگی دارد.
علما، مردم، اندیشمندان و متفکران، همه به آینده مملکت فکر می کنند. آنچه در شرایط بحران بسیار مهم و حیاتی است، مدیریت بحران است. و اگر در شرایط بحران، مدیریتی قوی وجود داشته باشد و بحران را بخوبی جهت داده و مدیریت کند، می تواند کشور را از شرایط بحرانی به سلامت بیرون آورد.
مولانا عبدالحمید افزود: بهترین کار در چنین شرایطی نظر خواهی و توجه به دیدگاههای اهل فکر واندیشه و دلسوزان جامعه است. دور اندیشی، درایت و تدبیر لازمه چنین شرایطی است. احساسات، اوضاع را بدتر می کند و درهر دو طرف مشکلات را تشدید می کند. ما همه مسئولان، طرفها، مردم و کسانیکه دارای نفوذ و فکر هستند را دعوت به تفکر وتدبیر و درایت می کنیم تا مشکلات حل و فصل شوند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: جامعه اهل سنت که حداقل یک پنجم جمعیت کشور را تشکیل می دهد با اعتقاد به اخوت و برادری، مشکلات داریم و تمنای قلبی ما رسیدگی و حل مشکلات است تا به بحران تبدیل نشوند.
ما امیدواریم که به سخن معترضان نیز توجه شود و با سعه صدر و دور اندیشی خواسته های آنان مورد توجه قرار گیرد ومعترضان نیز با خویشتنداری و صبر اجازه ندهند تا افرادی از این فضا با خشونت بهره برداری سوء کنند. نه فقط جامعه اهل سنت بلکه آحاد جامعه مشکلات دارند و باید مشکلات همه مورد رسیدگی قرار گیرند.
مولانا عبدالحمید گفت: ما با دلسوزی به همه نصیحت می کنیم و خیر خواه همه ایرانیان و مسلمانان هستیم و می گوئیم هیچ فرقه ای نباید علیه دیگران فتوای کفر و ارتداد صادر کند و همه با دور اندیشی به حل مسایل بیاندیشند. نباید بر یکدیگر تهمت بزنند و به مقدسات اهانت کنند.

مولانا عبدالحمید در قمست اول خطبه هاي جمعه با تلاوت آیه «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا و ان الله لمع المحسنین» به بیان اهمیت مجاهده با نفس و شیطان پرداخت وافزود: آیات قرآن و احادیث رسول الله صلی الله علیه وسلم در جاهای مختلف ما را دعوت به مجاهده در راه خدا می کند تا به هدايت و خوشبختی برسیم.
ایشان ادامه داد: خداوند ما را به وسیله دو دشمن بزرگ آزمایش می کند یکی شیطان سرکش و متمرد و مکار است و دیگری جاذبه ها و هواهای نفسانی، که با زرق و برق ها وشهوت های دنیا و وساوس و حیله ها ما را به گناه فرا می خوانند. تنها راه خلاصی از شر نفس و شیطان مجاهده و تلاش ومقاومت و صبر در راه خداست.
مولانا عبدالحمید در توضیح اقسام جهاد گفت: جهاد که امروزه بیشتر در اذهان به نبرد آزمایی نظامی معنا می شود يكى از انواع جهاد است اما در کنار آن جهادی دیگر نیز وجود دارد بسیار سخت و طاقت فرسا به نام جهاد با نفس اماره . از احاديث نه چندان قوي اين مطلب ثابت است كه جهاد با نفس جهاد اکبر است. این جهادی بزرگ است که در مقابل نفس و شیطان ومکر و وسوسه های آن دو صورت می گیرد. این مطلب را مولوی رومی رحمه الله نیز در قالب شعری از زبان صحابه بیان کرده است که:
قد رجعنا من جهاد اصغریم / با نبی اندر جهاد اکبریم.
دوستان کشتیم ما خصم برون / ماند خصمی زو بتر در اندرون
هر یک از نفس و شیطان همواره تلاش دارد که ما را مبتلا به گناه و معصیت کند و از طرفی دیگر تلاش می کند از پرداختن به عبادت پروردگار ما را باز دارد و اگر عبادت می کنیم با بی حوصلگی و بی روحی انجام گیرد و با دخالت در نماز، تلاوت، زکات ، حج و روزه سعی می کند در نیت و حضور قلبی خلل وارد کند و جلوی اخلاص را بگیرد و با یاد آوردن چیزهای دنیایی ما را از خدا غافل سازد. جلوی حرکت به سوی خیر، دعوت، صدقه وخیرات به مساکین را گرفته وتوفیق انفاق را از انسان سلب کند بسیاری هستند دارای ثروت و پول اند اما هیچ کسی از پول وثروت آنها استفاده نمی کند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: این جهد و تلاش در مقابل نفس و شیطان بسیار مبارک است. خداود به مجاهده کنندگان راه را نشان می دهد. «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» کمی جهد کنیم خداوند راه خود را نشان میدهد. تنها راه رسیدن به هدایت الهی مجاهده و تلاش است البته مجاهده و عمل بر دین سخت نیست، خداوند متعال فرموده است: «وجاهدوا فی الله حق جهاده هو اجتباکم و ما جعل علیکم فی الدین من حرج» حق مجاهده را انجام دهید، خداوند شما را برای این کار انتخاب کرده است و در دین سختی برای شما نگذاشته است، و رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: من با دین یک سوی و ساده و روشن که شب آن مانند روزش روشن ودرخشان است به سوی شما آمده ام. پس دین اسلام دین اعتدال است، دین حنیف و وسط است نه افراط است ونه تفریط، نه بدعت های سخت و خرافات، پس در این دین آسان و روشن با تمام وجود با اخلاص و للهیت وحضور قلب و توجه الی الله مجاهده کنیم، و همه اعمال و عبادات را با اخلاص که روح همه اعمال است انجام دهیم و سعی کنیم بنابر دستور رسول الله صلی الله علیه وسلم طوری خدا را بندگی کنیم که گویا خدا را می بینیم یا حداقل طوری بندگی کنیم که خد ما را می بیند. به این ترتیب مجاهده ما قبول خواهد شد و به رستگاری و رضایت اخروی خواهیم رسید.

۱ نظر:

شمس گفت...

خبر فوری
حاکم شرع مردمی کردستان به دادگاه‌ ویژه‌ روحانیت احضار شد
دنباله‌ی خبر را در لینک زیر مشاهده‌ نمایید
http://www.shamsweb.org/