۱۳۸۸ مهر ۱۲, یکشنبه

جامعه ما به هر دو نوع علم ( دینی و دنیوی) نیاز دارد


حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در ابتدای سخنانش به مناسبت بازگشایی مدارس دینی و دولتی به اهمیت علم اشاره کرد و تصریح نمود: بزرگترین عزت و سرمایه علم است و مال هرگز عزت نمی آورد، اگر داشته باشد باز هم فانی است، اما علم باقی است و جاودانه.
مولانا خاطر نشان کرد: جامعه ما به هر دو نوع علم نیاز دارد؛ هم علوم شرعی و قرآنی و هم علوم تجربی و عصری. بدون علوم شرعی- که درس انبیا علیهم السلام است- کسی به خوشبختی، اصلاح، تزکیه و وارستگی نخواهد رسید و علوم عصری و تجربی نیز که از ضروریات زندگی انسان در دنیاست زمانی به طور کامل نافع و مثمرثمر خواهند بود که با علوم نبوت همراه باشد. اینکه شخصی بخواهد فقط با علوم عصری و تجربی به فلاح و کامیابی دست یابد این نظریه کفار و کمونیستهاست که به علوم نبوت و قرآنی معتقد نیستند. بشر در هر حال به علم نبوت و علوم قرآنی و دینی نیازمند است تا از طریق آن به وارستگی و سعادت رسیده، در دنیا و آخرت سربلند باشد و به مکارم اخلاقی دست یابد و از گناهان و اخلاق زشت و درنده خویی دور شود و ترقی و پیشرفت کند تا به خدا برسد.
امروز در اکثر کشورهای اسلامی مناطق مسلمان نشینی که از علوم روز دورند با مشکلات متعددی مواجه اند. بشر اگر می خواهد به پیشرفت برسد و از اسباب و امکانات خدادادی به خوبی استفاده کند و به خدا برسد و پاک شود باید برای کسب علوم عصری تلاش کند و زحمت بکشد و درهر جا و از هر کسی که باشد این علوم را کسب کند. الحمد لله بسیاری از کشورهای اسلامی به علوم روز دست یافته اند مانند کشور ما و نیز کشورهایی دیگری مانند مالزی، ترکیه و ... . لذا باید فرزندانتان را برای کسب علم به خارج از کشور بفرستید. متاسفانه کشورهای مسلمان نشین اکثر کشورهای جهان سوم را تشکیل می دهند و این پسرفت به خاطر کمبود علم و تخصص است.
ما در کشور خودمان هم از نظر علوم شرعی عقبیم و هم از نظر علوم عصری. حوزه های علمیه اهل سنت ما نسبت به جهان اهل سنت عقب هستند، اگر چه برادران اهل تشیع در جایگاه والایی از علوم حوزوی نسبت به جهان قرار دارند.
توصیه بنده این است که شما مواظب فرزندانتان باشید. بسیار جای افسوس است که در زاهدان و اطراف در محله های سنی نشین مشکلات وجود دارد و فرزندان بلوچ زیاد به سواد اهمیت نمی دهند و بیشتر به شغل های دنیوی و رانندگی و تجارت وغیره روی می آورند و به همین خاطر ما از لحاظ تعلیم وتخصص و تحصیل در سطح بسیار پایینی قرار داریم، لذا فرهنگیان،علماء و ریش سفیدان همه باید دست به دست هم دهند و همه با هم تلاش کنیم که از لحاظ علمی پیشرفت نماییم.
تحصیل کردگان ما در کنار تخصص، تعهد و خداترسی و دیانت داشته باشند؛ هم خداشناس وعارف بالله باشند و هم متخصص و ماهر درعلوم تجربی و دانشگاهی.
جایگاه علم بلند است اما علمی که پیامبر اسلام آوردند باعث ساختن بشریت و وارستگی آنان شد و آنحضرت علم صحیح را هدیه کرد. هم دارای علم دنیا بود هم علم آخرت. اولین پیام قرآن با کلمه «إقرأ» بود که دستور به خواندن می دهد و بیانگر اهمیت علم و فراگیری آن است.
همه دانسنتی ها که علوم دینی و غیر دینی را شامل می شود همه عطا و بخشش خداوندی است: «الرحمن*علم القرآن*خلق الإنسان*علمه البیان». معلم حقیقی انسان الله تعالی است، هم تعلیم داد و هم بیان و گویایی. همه چیز خیر و صلاح به رب العالمین برمی گردد، نبوت با علم و «إقرأ» (مطالعه) آغاز شد. فرزندانتان را دستور به مطالعه بدهید.
الله تعالی درباره حضرت آدم می فرماید:«وعلم آدم الأسماء کلها». آدم با علم و دانش مورد پذیرایی خداوند قرار می گیرد و سجده تعظیمی فرشتگان نیز به خاطر همین علم بود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: این که فکر کنیم از فرزندانمان باید برای کسب درآمد استفاده کنیم این فکر اشتباهی است بلکه در هر شغل و حرفه ای که هستید فرزندانتان را برای کسب علم و دانش فارغ کنید. الله تعالی در آیه «و ورث داود سلیمان» از میراث حضرت سلیمان به حضرت داوود صحبت می فرماید و میراثی که بعد از حضرت سلیمان به حضرت داوود رسید علم بود؛ آنان افتخار کردند که زبان مرغان را یاد گرفته اند. امروز ما نیز باید زبانهای روز دنیا مثل انگلیسی، عربی و ... را یاد بگیریم چون ارزش این زبانها از زبان مرغان بهتر است.

مولانا عبدالحمید در پایان به پدیده گروگانگیری اشاره کرد و ضمن محکوم کردن این اقدام ناجوانمردانه گفت: این انسانهای از خدا بی خبر از راه حرام مال بدست می آورند و این پول بدترین و حرام ترین پول است، این پول صرف مریضیهای لاعلاج خواهد شد. به نظر من این باج خواهی و گروگانگیری با ناموس فروشی هیچ فرقی ندارد. این مال از نجاسات انسانی نیز کثیف تر است. یک انسان نان فروش را گروگان بگیرند و از او و بستگانش پول بخواهند.
دعا کنید خداوند این افراد را به راه راست هدایت کند و اگر مقدر نیست شرشان را کم کند.

هیچ نظری موجود نیست: