سنی آنلاین: در پی سفر اخیر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان به تهران و قم - به همراه جمعی از علمای طراز اول استان اعم از مدیران مدارس دینی و ائمه جمعه که در برخی دیدارها علمایی از دیگر مناطق سنی نشین نیز حضور داشتند - و دیدار با برخی مراجع و مسئولین کشور، گفتگویی را با ايشان انجام دادیم. این گفتگو به بخشهای سانسور شده و گفته نشده دیدارهای ایشان اشاراتی دارد که در رسانه ها به آن پرداخته نشده است، و حتی برخی سایتهای تندرو از آن به عنوان سفری ناکام یاد کرده و مطالب آنرا بصورت یکطرفه و وارونه جلوه دادند.
از مولانا عبدالحمید در باره اهداف و انگیزه های سفر وی پرسیدیم.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: اخیرا فشارهایی بر مدیران مدارس و علمای منطقه از دو ناحیه حضور طلاب غیر ایرانی (افغان و تاجیک) و مسئله ساماندهی مدارس وارد شده و به تمام مدارس پاکتی از سوی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری ارسال شد که درون آن یک جزوه قرار داشت و حاوی بر نامه درسی تنظیم شده توسط مسئولین ساماندهی و اعلامیه ای بود که برای آخرین بار به مدیران مدارس اخطار کرده بود که آندسته از مدیرانی که نتوانسته اند برای ساماندهی تشکیل پرونده بدهند، در صورت تاخیر، با آنان برخورد خواهد شد. این موضوع موجب نگرانی مردم شد و در پی آن تقریباً 12 نفر از علمای سرشناس استان به دادگاه ویژه روحانیت احضار شده و تعدادی نیز باز داشت شدند. چنین امری پس از انقلاب به این شیوه سابقه ندارد که در یک زمان و آنهم بدون در نظر گرفتن شرایط ملتهب منطقه این تعداد از علما به دادگاه احضار شوند.
مولانا عبدالحمید گفت: با همراهی حدود یکصد تن از علمای اهل سنت جلسه ای را با حاج آقای سلیمانی نماینده مقام معظم رهبری تشکیل دادیم که متاسفانه نتیجه ای از آن جلسه نگرفتیم، و به ناچار در قالب هیأتی از علمای سرشناس منطقه به قم و تهران سفر کردیم و با برخی مراجع و علمای قم از جمله حضرت آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله مقتدایی رئیس حوزه علمیه قم، حجت الاسلام اعرافی رئیس جامعة المصطفی (مرکز جهانی علوم اسلامی سابق) و همچنین با مسئولین ارجمند مثل ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر احمدی نژاد، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای لاریجانی، رئیس مجمع التقریب بین المذاهب آیت الله تسخیری و برخی بزرگان دیگر ملاقات کردیم.
لازم به یادآوری است که با آیت الله جوادی آملی و آیت الله صافی گلپایگانی هم هماهنگی شده بود و قرار ملاقات با آنها هم بود که آنها محبت کرده بودند و وقت برای این ملاقات گذاشته بودند ولی به دلیل تداخل وقت ملاقات با آیت الله مکارم شیرازی با وقت ملاقات آیت الله جوادی آملی و صافی گلپایگانی متاسفانه نتوانستیم با این دو بزرگوار ملاقات کنیم و به دیدار آیت الله مکارم شیرازی رفتیم.
بعضی از سایتها متاسفانه اقدام به دروغ پردازی نموده و گفته اند که علمای اهل سنت با آیت الله یزدی ملاقات داشته اند و حرفهائی در این ملاقات رد و بدل شده که بدینوسیله بنده لازم می بینم این مطلب را بشدت تکذیب کنم زیرا ما اصلا با آیت الله یزدی ملاقاتی نداشتیم.
از امام جمعه اهل سنت زاهدان پرسیدیم: چه مسائلی در این ملاقاتها مطرح شد؟
مولانا عبدالحمید گفت: اهم مسایل مطروحه در این ملاقاتها، تبعیضاتی بود که 30 سال است اهل سنت آنها را تحمل می کنند. مشارکت اهل سنت در واگذاری مسئولیتها و مناصب و بکار گیری آنان در پستهای کلیدی و کلان و مدیریتهای منطقه ای در تمام مناطق بسیار اندک است. تبعیضهای استخدامی در نیروهای مسلح از جمله گلایه های مطرح شده است.
از دیگر موارد، مسئله ساماندهی مدارس است. با توجه به اساسنامه وآئین نامه اجرائی اگر چه عبارت ساماندهی، عبارت خوبی است، اما در عمل این طرح نه ساماندهی بلکه تصرف مدارس دینی اهل سنت است.
همچنین در بخش طلاب غیر ایرانی توضیحاتی را برای مسئولان امر و علما ارایه کردیم. این طلاب به تازگی وارد حوزه های علمیه ما نشده اند، بلکه از آغاز هجرت برادران افغان به ایران از زمان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق فرزندان آنان در مدارس آموزش و پرورش، دانشگاهها و برخی نیز در مدارس دینی مشغول تحصیل شده اند، و هنوز عده ای از استانهای مختلف کشور در مدارس اهل سنت درس می خوانند. برادران تاجیک نیز چند سال است که پس از استقلال تاجیکستان برای کسب علم به تمام جهان و از جمله ایران مسافرت می کنند. بسیاری از آنان در مدارس قم، گرگان و شهرهای دیگر ایران درس می خوانند و تعدادی نیز در مدارس اهل سنت سیستان و بلوچستان فقه حنفی و قرآن عظیم الشأن را تعلیم می گیرند.
در طول این مدت، اصحاب مدارس پیگیر اخذ مجوز و صدور ویزای تحصیلی برای آنان بوده اند و لیست کامل این افراد در اختیار جامعه مصطفی قرار گرفته است. این لیست بررسی شده و حتی نصاب درسی حوزه مشتمل بر حدود یکصد کتاب به جامعه مصطفی ارایه گردیده است و این جامعه اعلام داشته است که شما واجد الشرایط اخذ مجوز هستید و ما در انتظار اخذ مجوز بودیم که احضاریه های اخیر فشار مضاعفی را بر اصحاب مدارس وارد کرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه گفت: مسئله مهم که در این سفر قابل توجه بود، طرح شفاف مسایل از سوی دو طرف بود. دغدغه های مسئولان وعلما بصورت صریح و شفاف مطرح گردید و ما تلاش کردیم با شفاف سازی مسایل، گزارشهای نادرستی را که موجب ایجاد این دغدغه ها در اذهان بزرگان تهران و قم شده بود، روشن ونگرانیهای آنان را برطرف کنیم.
از جمله این دغدغه ها که به برخی مسئولان و علما منتقل شده بود، این بود که در مدارس اهل سنت افکار تند و افراطی وجود دارد. و طرح ساماندهی به خاطر جلوگیری از افراط گری طراحی و تدوین شده است. ما با استدلال برای آنان توضیح دادیم که در کلیه مدارس اهل سنت کشور و استان هیچ نوع تفکر افراطی بطور قطعی وجود ندارد. فعالیت مدارس ما همواره مثبت و در راستای تقریب بین مذاهب بوده و هست. در مدارس اهل سنت کوچکترین فعالیتی علیه نظام و شیعه بطور کلی وجود ندارد. همیشه علما و طلاب از بهترین اقشار جامعه بوده اند، و سکون و آرامش و امنیت و اخوت و برادری موجود در مناطق سنی نشین مرهون علما و طلاب اهل سنت، و خیر و برکت این مناطق تا حد زیادی حاصل قال الله و قال الرسول این قشر شریف است. در مدارس دینی اهل سنت هیچگونه اثری از افراط گرایی در بین طلاب ایرانی و خارجی وجود ندارد. هیچگونه کتابی علیه شیعه در مدارس اهل سنت تدریس نمی شود و اهل سنت اتفاق نظر دارند که چنانچه به آنان آزادی داده شود و فشارهای مذهبی بر آنان وارد نشود، زندگی مسالمت آمیز و دوستانه خود را با برادران شیعه تحیکم خواهند بخشید.
ما اهل تفرقه و جدایی نبوده و نیستیم و کارهای ما صرفا در مدارس و مکاتب در راستای آزادیهای مصرح در قانون اساسی و در چارچوب فعالیتهای فرهنگی بوده است. در طول سی سال از انقلاب فعالیتهای حوزه های علمیه و مساجد و مراکز فرهنگی در چارچوب قوانین بوده و در این مدت هیچگونه مشکلی از سوی حوزه های علمیه متوجه دولت و یا جامعه نشده است.
مولانا عبدالحمید گفت: ما از خشونت و افراط متضرر شده ایم و ضایعات سنگین را از ناحیه افراطیون شیعه و سنی تحمل کرده ایم. ما فقط خواهان استقلال و آزادی عمل در امور دینی و مذهبی خود هستیم و در این راستا جامعه اهل سنت مصمم به استقامت است و انشاءالله یک وجب از حق خود عقب نشینی نمی کند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: ما به دولت حق می دهیم که بر مدارس اهل سنت نظارت کند تا اطمینان حاصل نماید که هیچگونه حرکتی در این مدارس بر خلاف قوانین نظام وجود ندارد. نظارت حق حاکمیت است، اما دخالت هیچ مذهبی را در امور مذهب دیگر عرفاً، عقلاً، قانوناً و شرعاً جایز نمی دانیم. ما معتقدیم که دخالت در امور مذهبی و مدارس اهل سنت مترادف با سلب آزادیهای مذهبی اهل سنت است و نتیجه آن جز تفرقه و اختلاف در جامعه و شادمانی دشمنان و سوء استفاده آنان نخواهد بود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: آنچه به طلاب غیر ایرانی در مدارس اهل سنت آموزش داده می شود، صرفاً آموزه های مثبت و فرهنگی است و هیچگونه سند و مدرکی دال بر نقش آنان در حملات انتحاری و یا درگیری و خشونت در کشورهای دیگر در دست نیست. بلکه بر عکس، طلاب فارغ التحصیل از مدارس ما در کشورهای خود پیام آور انسجام و اتحاد اسلامی هستند. ما معتقدیم که گزارشهایی که در این زمینه منتقل شده اند، بزرگنمایی شده و کذب هستند و صرفا جهت تشویش اذهان عمومی و ایجاد بهانه برای مداخله در امور داخلی مدارس اهل سنت مطرح می شوند.
مولانا عبدالحمید افزود: هزاران نفر از طلاب خارجی شیعه و سنی در جامعه مصطفی در قم، اصفهان، مشهد،گرگان و ... زیر نظر قم تحصیل می کنند و اساتیدِ طلاب اهل سنت و بیشتر منابع درسی آنان از برادران شیعه است، در حالیکه طلاب اهل سنت مشترکات بیشتری با ما دارند، زیرا در عقیده و مذهب و فقه با ما یکی هستند. چرا اجازه نمی دهند که در مدارس ما تحصیل کنند؟
آنچه مایه نگرانی است برخورد یک بام و دو هوا در یک کشور است و این امر موجب نگرانی جامعه ما شده است. ما با جامعه مصطفی مذاکره کردیم که حداقل از 4 مرکزی که دارند، 2 مرکز را در مدارس اهل سنت قرار دهند و بر آن نظارت کنند. ما هرگز نمی خواهیم بر خلاف قانون عمل کنیم، اما خواهان بر خورد یکسان قانون با تمام شهروندان و اجرای آن بصورت مساوی برای همه هستیم.
مولانا عبدالحمید در پایان گفت: انتظارات جامعه اهل سنت بیش از آنچه که تا کنون برای آنان انجام گرفته است - از قبیل خدمات رسانی، آبادانی و عمران - می باشد و جامعه اهل سنت انتظار اجرای عدالت و مساوات بین همه فرزندان ایران زمین اعم از شیعه و سنی در بکار گیری و استخدام و واگذاری مسئولیتها و مناصب و حفظ حرمت و کرامت انسانی و آزادی کامل مذهبی در تمام نقاط ایران که دارای اکثریت و اقلیت هستند، را دارند. و حداقل انتظار ما این است که برای انجام عبادت و مراسم دینی بر اساس فقه اهل سنت عمل شود و بخاطر برگزاری نماز و انجام فریضه عبادی و تعلیم و تعلم تحت فشار قرار نگیرند و بر خلاف قانون آزادی آنان سلب نشود. ونکته دیگر حق آزادی مذهبی است که هم در قانون اساسی که میثاق ملی هست مورد تصریح قرار گرفته است و هم در قوانین بین المللی و منشور حقوق بشر ملل متحد که ایران اسلامی جزو امضا کنندگان آن است، آمده، رعایت شود. مسئولین نظام بر آزادی اهل سنت نظارت کنند تا برخی ارگانها یا افراد ذی نفوذ مذهبی با اعمال سلیقه، اهل سنت را در تنگنا قرار ندهند. آزادی تعلیم و تربیت فرزندان که در نص قانون اساسی آمده است رعایت شود و در مدارس دینی و حوزه های علمیه و مکاتب قرآنی از هر گونه دخالتی جلوگیری کنند.
ما خیر خواهانه به مسئولین امر توصیه می کنیم که حکومت، نمایندگی خداوند بر روی زمین است و با حدیث «تخلقوا باخلاق الله» بر قراری و پایداری نمایندگی خداوند با سعه صدر و وسعت دید و تحمل و بردباری امکان پذیر است.
هر نظامی در دنیا هر اندازه مقتدر و توانمند باشد بدون اجرای عدالت و تحمل و وسعت نظر نمی تواند در دنیا باقی بماند. (الملک یبقی مع الکفر و لایبقی مع الظلم) شعار اول انقلاب را نباید از یاد ببریم و فراموش کنیم. ما به مسئولان دلسوز دلسوزانه توصیه می کنیم که اهل سنت برای نظام بهترین فرصت هستند که نظام را با اهل سنت دنیا وصل می کنند و مایه عزت و سربلندی ایران اسلامی در دنیا می شوند. و اهل سنت ایران، صبور و کم توقع و وحدت گرا و دین دوست و ایران خواه، در تمام مراحل همراه با نظام وانقلاب بوده اند و از مسئولین حمایت کرده اند. اهل سنت را نگهدارید، و با اجرای عدالت و تامین آزادی فکری و مذهبی همواره در کنار شما خواهند بود.
در پایان بنده لازم می بینم اعلام کنم که ما برای شفاف سازی هر مورد و هر ابهام آمادگی داریم، و بهترین راه برای اطمینان حاصل کردن، گفتمان و مذاکره است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: اخیرا فشارهایی بر مدیران مدارس و علمای منطقه از دو ناحیه حضور طلاب غیر ایرانی (افغان و تاجیک) و مسئله ساماندهی مدارس وارد شده و به تمام مدارس پاکتی از سوی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری ارسال شد که درون آن یک جزوه قرار داشت و حاوی بر نامه درسی تنظیم شده توسط مسئولین ساماندهی و اعلامیه ای بود که برای آخرین بار به مدیران مدارس اخطار کرده بود که آندسته از مدیرانی که نتوانسته اند برای ساماندهی تشکیل پرونده بدهند، در صورت تاخیر، با آنان برخورد خواهد شد. این موضوع موجب نگرانی مردم شد و در پی آن تقریباً 12 نفر از علمای سرشناس استان به دادگاه ویژه روحانیت احضار شده و تعدادی نیز باز داشت شدند. چنین امری پس از انقلاب به این شیوه سابقه ندارد که در یک زمان و آنهم بدون در نظر گرفتن شرایط ملتهب منطقه این تعداد از علما به دادگاه احضار شوند.
مولانا عبدالحمید گفت: با همراهی حدود یکصد تن از علمای اهل سنت جلسه ای را با حاج آقای سلیمانی نماینده مقام معظم رهبری تشکیل دادیم که متاسفانه نتیجه ای از آن جلسه نگرفتیم، و به ناچار در قالب هیأتی از علمای سرشناس منطقه به قم و تهران سفر کردیم و با برخی مراجع و علمای قم از جمله حضرت آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله مقتدایی رئیس حوزه علمیه قم، حجت الاسلام اعرافی رئیس جامعة المصطفی (مرکز جهانی علوم اسلامی سابق) و همچنین با مسئولین ارجمند مثل ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر احمدی نژاد، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای لاریجانی، رئیس مجمع التقریب بین المذاهب آیت الله تسخیری و برخی بزرگان دیگر ملاقات کردیم.
لازم به یادآوری است که با آیت الله جوادی آملی و آیت الله صافی گلپایگانی هم هماهنگی شده بود و قرار ملاقات با آنها هم بود که آنها محبت کرده بودند و وقت برای این ملاقات گذاشته بودند ولی به دلیل تداخل وقت ملاقات با آیت الله مکارم شیرازی با وقت ملاقات آیت الله جوادی آملی و صافی گلپایگانی متاسفانه نتوانستیم با این دو بزرگوار ملاقات کنیم و به دیدار آیت الله مکارم شیرازی رفتیم.
بعضی از سایتها متاسفانه اقدام به دروغ پردازی نموده و گفته اند که علمای اهل سنت با آیت الله یزدی ملاقات داشته اند و حرفهائی در این ملاقات رد و بدل شده که بدینوسیله بنده لازم می بینم این مطلب را بشدت تکذیب کنم زیرا ما اصلا با آیت الله یزدی ملاقاتی نداشتیم.
از امام جمعه اهل سنت زاهدان پرسیدیم: چه مسائلی در این ملاقاتها مطرح شد؟
مولانا عبدالحمید گفت: اهم مسایل مطروحه در این ملاقاتها، تبعیضاتی بود که 30 سال است اهل سنت آنها را تحمل می کنند. مشارکت اهل سنت در واگذاری مسئولیتها و مناصب و بکار گیری آنان در پستهای کلیدی و کلان و مدیریتهای منطقه ای در تمام مناطق بسیار اندک است. تبعیضهای استخدامی در نیروهای مسلح از جمله گلایه های مطرح شده است.
از دیگر موارد، مسئله ساماندهی مدارس است. با توجه به اساسنامه وآئین نامه اجرائی اگر چه عبارت ساماندهی، عبارت خوبی است، اما در عمل این طرح نه ساماندهی بلکه تصرف مدارس دینی اهل سنت است.
همچنین در بخش طلاب غیر ایرانی توضیحاتی را برای مسئولان امر و علما ارایه کردیم. این طلاب به تازگی وارد حوزه های علمیه ما نشده اند، بلکه از آغاز هجرت برادران افغان به ایران از زمان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق فرزندان آنان در مدارس آموزش و پرورش، دانشگاهها و برخی نیز در مدارس دینی مشغول تحصیل شده اند، و هنوز عده ای از استانهای مختلف کشور در مدارس اهل سنت درس می خوانند. برادران تاجیک نیز چند سال است که پس از استقلال تاجیکستان برای کسب علم به تمام جهان و از جمله ایران مسافرت می کنند. بسیاری از آنان در مدارس قم، گرگان و شهرهای دیگر ایران درس می خوانند و تعدادی نیز در مدارس اهل سنت سیستان و بلوچستان فقه حنفی و قرآن عظیم الشأن را تعلیم می گیرند.
در طول این مدت، اصحاب مدارس پیگیر اخذ مجوز و صدور ویزای تحصیلی برای آنان بوده اند و لیست کامل این افراد در اختیار جامعه مصطفی قرار گرفته است. این لیست بررسی شده و حتی نصاب درسی حوزه مشتمل بر حدود یکصد کتاب به جامعه مصطفی ارایه گردیده است و این جامعه اعلام داشته است که شما واجد الشرایط اخذ مجوز هستید و ما در انتظار اخذ مجوز بودیم که احضاریه های اخیر فشار مضاعفی را بر اصحاب مدارس وارد کرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه گفت: مسئله مهم که در این سفر قابل توجه بود، طرح شفاف مسایل از سوی دو طرف بود. دغدغه های مسئولان وعلما بصورت صریح و شفاف مطرح گردید و ما تلاش کردیم با شفاف سازی مسایل، گزارشهای نادرستی را که موجب ایجاد این دغدغه ها در اذهان بزرگان تهران و قم شده بود، روشن ونگرانیهای آنان را برطرف کنیم.
از جمله این دغدغه ها که به برخی مسئولان و علما منتقل شده بود، این بود که در مدارس اهل سنت افکار تند و افراطی وجود دارد. و طرح ساماندهی به خاطر جلوگیری از افراط گری طراحی و تدوین شده است. ما با استدلال برای آنان توضیح دادیم که در کلیه مدارس اهل سنت کشور و استان هیچ نوع تفکر افراطی بطور قطعی وجود ندارد. فعالیت مدارس ما همواره مثبت و در راستای تقریب بین مذاهب بوده و هست. در مدارس اهل سنت کوچکترین فعالیتی علیه نظام و شیعه بطور کلی وجود ندارد. همیشه علما و طلاب از بهترین اقشار جامعه بوده اند، و سکون و آرامش و امنیت و اخوت و برادری موجود در مناطق سنی نشین مرهون علما و طلاب اهل سنت، و خیر و برکت این مناطق تا حد زیادی حاصل قال الله و قال الرسول این قشر شریف است. در مدارس دینی اهل سنت هیچگونه اثری از افراط گرایی در بین طلاب ایرانی و خارجی وجود ندارد. هیچگونه کتابی علیه شیعه در مدارس اهل سنت تدریس نمی شود و اهل سنت اتفاق نظر دارند که چنانچه به آنان آزادی داده شود و فشارهای مذهبی بر آنان وارد نشود، زندگی مسالمت آمیز و دوستانه خود را با برادران شیعه تحیکم خواهند بخشید.
ما اهل تفرقه و جدایی نبوده و نیستیم و کارهای ما صرفا در مدارس و مکاتب در راستای آزادیهای مصرح در قانون اساسی و در چارچوب فعالیتهای فرهنگی بوده است. در طول سی سال از انقلاب فعالیتهای حوزه های علمیه و مساجد و مراکز فرهنگی در چارچوب قوانین بوده و در این مدت هیچگونه مشکلی از سوی حوزه های علمیه متوجه دولت و یا جامعه نشده است.
مولانا عبدالحمید گفت: ما از خشونت و افراط متضرر شده ایم و ضایعات سنگین را از ناحیه افراطیون شیعه و سنی تحمل کرده ایم. ما فقط خواهان استقلال و آزادی عمل در امور دینی و مذهبی خود هستیم و در این راستا جامعه اهل سنت مصمم به استقامت است و انشاءالله یک وجب از حق خود عقب نشینی نمی کند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: ما به دولت حق می دهیم که بر مدارس اهل سنت نظارت کند تا اطمینان حاصل نماید که هیچگونه حرکتی در این مدارس بر خلاف قوانین نظام وجود ندارد. نظارت حق حاکمیت است، اما دخالت هیچ مذهبی را در امور مذهب دیگر عرفاً، عقلاً، قانوناً و شرعاً جایز نمی دانیم. ما معتقدیم که دخالت در امور مذهبی و مدارس اهل سنت مترادف با سلب آزادیهای مذهبی اهل سنت است و نتیجه آن جز تفرقه و اختلاف در جامعه و شادمانی دشمنان و سوء استفاده آنان نخواهد بود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: آنچه به طلاب غیر ایرانی در مدارس اهل سنت آموزش داده می شود، صرفاً آموزه های مثبت و فرهنگی است و هیچگونه سند و مدرکی دال بر نقش آنان در حملات انتحاری و یا درگیری و خشونت در کشورهای دیگر در دست نیست. بلکه بر عکس، طلاب فارغ التحصیل از مدارس ما در کشورهای خود پیام آور انسجام و اتحاد اسلامی هستند. ما معتقدیم که گزارشهایی که در این زمینه منتقل شده اند، بزرگنمایی شده و کذب هستند و صرفا جهت تشویش اذهان عمومی و ایجاد بهانه برای مداخله در امور داخلی مدارس اهل سنت مطرح می شوند.
مولانا عبدالحمید افزود: هزاران نفر از طلاب خارجی شیعه و سنی در جامعه مصطفی در قم، اصفهان، مشهد،گرگان و ... زیر نظر قم تحصیل می کنند و اساتیدِ طلاب اهل سنت و بیشتر منابع درسی آنان از برادران شیعه است، در حالیکه طلاب اهل سنت مشترکات بیشتری با ما دارند، زیرا در عقیده و مذهب و فقه با ما یکی هستند. چرا اجازه نمی دهند که در مدارس ما تحصیل کنند؟
آنچه مایه نگرانی است برخورد یک بام و دو هوا در یک کشور است و این امر موجب نگرانی جامعه ما شده است. ما با جامعه مصطفی مذاکره کردیم که حداقل از 4 مرکزی که دارند، 2 مرکز را در مدارس اهل سنت قرار دهند و بر آن نظارت کنند. ما هرگز نمی خواهیم بر خلاف قانون عمل کنیم، اما خواهان بر خورد یکسان قانون با تمام شهروندان و اجرای آن بصورت مساوی برای همه هستیم.
مولانا عبدالحمید در پایان گفت: انتظارات جامعه اهل سنت بیش از آنچه که تا کنون برای آنان انجام گرفته است - از قبیل خدمات رسانی، آبادانی و عمران - می باشد و جامعه اهل سنت انتظار اجرای عدالت و مساوات بین همه فرزندان ایران زمین اعم از شیعه و سنی در بکار گیری و استخدام و واگذاری مسئولیتها و مناصب و حفظ حرمت و کرامت انسانی و آزادی کامل مذهبی در تمام نقاط ایران که دارای اکثریت و اقلیت هستند، را دارند. و حداقل انتظار ما این است که برای انجام عبادت و مراسم دینی بر اساس فقه اهل سنت عمل شود و بخاطر برگزاری نماز و انجام فریضه عبادی و تعلیم و تعلم تحت فشار قرار نگیرند و بر خلاف قانون آزادی آنان سلب نشود. ونکته دیگر حق آزادی مذهبی است که هم در قانون اساسی که میثاق ملی هست مورد تصریح قرار گرفته است و هم در قوانین بین المللی و منشور حقوق بشر ملل متحد که ایران اسلامی جزو امضا کنندگان آن است، آمده، رعایت شود. مسئولین نظام بر آزادی اهل سنت نظارت کنند تا برخی ارگانها یا افراد ذی نفوذ مذهبی با اعمال سلیقه، اهل سنت را در تنگنا قرار ندهند. آزادی تعلیم و تربیت فرزندان که در نص قانون اساسی آمده است رعایت شود و در مدارس دینی و حوزه های علمیه و مکاتب قرآنی از هر گونه دخالتی جلوگیری کنند.
ما خیر خواهانه به مسئولین امر توصیه می کنیم که حکومت، نمایندگی خداوند بر روی زمین است و با حدیث «تخلقوا باخلاق الله» بر قراری و پایداری نمایندگی خداوند با سعه صدر و وسعت دید و تحمل و بردباری امکان پذیر است.
هر نظامی در دنیا هر اندازه مقتدر و توانمند باشد بدون اجرای عدالت و تحمل و وسعت نظر نمی تواند در دنیا باقی بماند. (الملک یبقی مع الکفر و لایبقی مع الظلم) شعار اول انقلاب را نباید از یاد ببریم و فراموش کنیم. ما به مسئولان دلسوز دلسوزانه توصیه می کنیم که اهل سنت برای نظام بهترین فرصت هستند که نظام را با اهل سنت دنیا وصل می کنند و مایه عزت و سربلندی ایران اسلامی در دنیا می شوند. و اهل سنت ایران، صبور و کم توقع و وحدت گرا و دین دوست و ایران خواه، در تمام مراحل همراه با نظام وانقلاب بوده اند و از مسئولین حمایت کرده اند. اهل سنت را نگهدارید، و با اجرای عدالت و تامین آزادی فکری و مذهبی همواره در کنار شما خواهند بود.
در پایان بنده لازم می بینم اعلام کنم که ما برای شفاف سازی هر مورد و هر ابهام آمادگی داریم، و بهترین راه برای اطمینان حاصل کردن، گفتمان و مذاکره است.
۱ نظر:
خدا حفظش کند
ارسال یک نظر