۱۳۸۸ آبان ۱۶, شنبه

صحابه هرگز دین را فدای مصلحت نکردند


مولانا عبدالحمید خطبه های این هفته نماز جمعه مسجد مکی زاهدان را با آیه «قل هذه سبیلی أدعو إلی الله علی بصیرة أنا و من اتبعنی» آغاز کرد و فرمود: الله رب العزة دین را به عنوان محبوبترین چیز دردنیا و نیز هدف نهایی خلقت و آفرینش انسان قرار داده است و انسان را به وسیله همین دین مورد آزمایش و امتحان قرار می دهد.
ایشان ادامه داد: همه ادیان در زمان و عصر خودشان مورد پسند و رضای خداوند متعال بوده اند اما الله تعالی دین اسلام را به عنوان دین مرضی و دین خاتم برای بشریت تا قیامت قرار داده است، لذا تنها راه کسب رضایت الهی اعتقاد، ایمان و عمل بر این دین است و بس. خداوند متعال این را حرام قرار داده است که از طریقی غیر از طریق این دین (اسلام) کسی را مورد عفو و بخشش قرار دهد و رسیدن به سعادت و به جنة الفردوس نیز غیر از این دین امکان پذیر نیست.
خطیب جمعه مسجد مکی زاهدان در ادامه با استناد به آیه کریمه «ومن یبتغ غیر الاسلام دیناً فلن یقبل منه و هو فی الآخرة من الخاسرین» فرمود: اگر امروز کسی بر دین مسیحیت عمل کرده و درکوهها و غارها به ذکر و تسبیح و عبادت مشغول شود، خداوند این اذکار و اعمال او را نمی پذیرد، زیرا او باید اعمالش را از طریق اسلام و روش سیدالمرسلین انجام دهد تا به الله تعالی برسد و رضایت او را حاصل نماید. روزی چند نفر از اصحاب در حضور آنحضرت صلی الله علیه وسلم تورات را تلاوت می کردند، آنحضرت صلی الله علیه وسلم با مشاهده آنان فرمود: «والله لوکان موسی حیِاً لما وسعه إلا اتباعی»؛ امروز اگر حضرت موسی هم زنده شوند، تنها راه نجاتش در این است که اتباع من (دین اسلام) را بکند. لذا اکنون دوران یهودیت و نصرانیت تمام شده و دوران اسلام است و پیامبر اسلام به عنوان داعی و رهبر برای همه جهانیان است و اگر بشریت خواهان سعادت و نجات است این خواسته تنها دراتباع قدمهای سیدالمرسلین حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وسلم متحقق می شود.
مولانا عبدالحمید ادامه داد: خداوند متعال برای تمام جهانیان یک مرشد و مربی معرفی نموده است، آنهم چنان مربی و مرشدی که لحظه لحظه زندگی اش نورانی و درخشان است و صاحب چنان شریعتی است که در این شریعت، نورانیت، آسانی و وسعت نظر موجود است.
ایشان در ادامه افزود: وقتی صحابه آنحضرت صلی الله علیه وسلم مشرف به دین اسلام شده و محبت وعشق به این دین در اعماق قلوبشان اثر کرده بود آنان به این دین افتخار می کردند و حقانیت و صداقت آنحضرت صلی الله علیه وسلم در ریشه دلهایشان جای گرفته بود لذا آنها با تمام وجود از آنحضرت صلی الله علیه وسلم اتباع کرده و این اتباع را در هر حالتی (خوشی و ناخوشی) مایه افتخاری برای خودشان می دانستند و به آن افتخار می کردند، هنگامی که درمقابل سلاطین و امپراطوریهای بزرگ آن زمان نیز قرار می گرفتند باز هم به سنتهای آنحضرت صلی الله علیه وسلم افتخار کرده و هرگز به خاطر هیچ گونه مصلحتی حاضر به ترک سنتهای آنحضرت صلی الله علیه وسلم نمی شدند. آنها مصحلتها را برای دین قربان کردند اما دین را قربانی مصلحتها نکردند. آنها دین را فدای مصلحتهای زندگی فردی خود نکردند بلکه زندگی خود را به خاطر مصالح دین و شریعت فدا نمودند. صحابه هرگز تحت تاثیر شرایط و جوّ حاکم قرار نگرفتند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه خطاب به مسلمانان جهان فرمود: امروز اگر مسلمانان فلسطین، عراق، افغانستان و مسلمانان جهان می خواهند به پیروزی دست یابند باید بدانند که تنها راه پیروزی در رجوع و توبه به سوی خداوند متعال و اتباع سیدالمرسلین و عمل به احکام الهی است. مسلمانان در هر موقعیت و شرایطی که قرار دارند باید به دین اسلام و سنتهای آنحضرت صلی الله علیه وسلم افتخار نموده و بر آنها عامل باشند. وقتی مسلمانان در سختی و راحتی بر احکام دین عمل کنند خداوند مشکلات آنان را حل می کند. هر کس در مقابل آزمایشات الهی صبر کند پیروزی از آن اوست. ادعای بندگی کردن و به جنت رفتن بدون آزمایش نیست و تنها راه رهایی و نجات از تنگناها و مشکلات تقواست. «ومن یتق الله یجعل له مخرجا».
مولانا عبدالحمید در ادامه به مجاهدتهای صحابه و نصرتهایی که از جانب آنها برای دین الهی صورت گرفته بود اشاره کرده و خاطر نشان کرد: صحابه این احساس را داشتند که خداوند آنها را فقط به خاطر نصرت دینش خلق کرده است لذا برای نصرت و اجرای احکام الهی از هیچ کوششی فرو گذار نکردند و به همین خاطر امروز همه مسلمانان مدیون زحمات و مجاهدتهای صحابه کرام و اهل بیت آنحضرت صلی الله علیه وسلم هستند.
مدیریت محترم شورای هماهنگی مدارس اهل سنت استان در بخش دوم سخنانش به موضوع تامین مایحتاج طلاب مدارس دینی اشاره کرد و فرمود: بعضی ها نسبت به تامین مخارج طلاب مدارس بدگمانند که این مدارس از کجا این همه هزینه و درآمد را می آورند و به طلاب خود می دهند؟! اینگونه انسانها اولاً باید در ایمانشان تجدید نظر کنند و ثانیاً بدانند که آن کسی که روزی می دهد، الله رب العزت است. الله تعالی همه مردم را نان و روزی می دهد. آیا آن کسی که در مدارس مشغول خواندن قال الله و قال الرسول است را روزی نمی دهد؟! لذا این خدا است که همه را روزی می دهد، اگر قرار باشد حکومتهای دنیا مردم را نان و روزی بدهند، باید ملتها همه از گرسنگی بمیرند ولی این الله است که ملت و مردم و دولتمردان را روزی عنایت می فرماید.

هیچ نظری موجود نیست: